ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ 2022

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητοί αδελφοί, αδελφές και φίλοι,

Για άλλη μία φορά, ένα νέο έτος βρίσκεται προ των πυλών, και όλοι  εναποθέτουμε τις ελπίδες και τις ευχές μας, πως κάτι μαγικό θα συμβεί και αυτομάτως, όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν. 

Αγαπημένοι μου, αν ο κόσμος μας ήταν φτιαγμένος από την “μαγικόσκονη” της Disneyland αυτό πιθανόν να ήταν εφικτό.

Δυστυχώς όμως, ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος από φωτιά και χώμα, από νερό και αέρα. Για εμάς τους Τέκτονες είναι τα τέσσερα στοιχεία με τα οποία “παλεύουμε” κατά την διάρκεια της μυήσεως μας. 

Και αυτή η “πάλη μεταξύ του αμυήτου και του Τέκτονος” σημασιοδοτεί την τρομερή προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για να ανταπεξέλθουμε στα εμπόδια της μύησης. Προσπάθεια, η οποία δεν θα ήταν ποτέ αρκετή, αν το χέρι του αδελφού δεν εκρατούσε τα χέρια του υποψηφίου, διότι αδελφός προστατεύει τον υπό μύηση. Αυτός τον κρατάει στις δύσκολες στιγμές του. Ο μυούμενος τελικά, τυφλός και φοβισμένος, αυτόν εμπιστεύεται να τον περάσει σώο και αβλαβή.

Καλοί μου φίλοι, σε αυτές τις  δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας, διαπιστώνουμε ότι, η “μαγικόσκονη”  δυστυχώς τελείωσε στην εποχή της παιδικής αθωότητος, και κανένα από τα σοβαρά προβλήματα δεν θα λυθεί, παρά μόνο, αν όλοι εμείς δώσουμε τα χέρια μας στους συνανθρώπους μας, στους φίλους και στους αδελφούς μας. 

Ας τους δώσουμε απλόχερα το μυστικό που εμείς οι τέκτονες είμαστε οι αρχαίοι φύλακες του.

Ας δώσουμε λοιπόν στον κόσμο την αγάπη μας, ας δείξουμε τον δρόμο της κοινωνικής συμφιλίωσης, και της αρωγής.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγάπη.

Θέλω να ελπίζω ότι το νέο έτος, η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων θα πραγματοποιηθεί, και ότι όλοι οι άνθρωποι επιτέλους, θα βιώσουμε μια καλύτερη κοινωνία, διότι όλοι μας, θα είμαστε πια καλύτεροι άνθρωποι.

Χρόνια πολλά 

Παντελής Βούλης 

ΣΜΔ