Η Μ∴Στ∴Ε∴Α∴Γ∴Ε∴ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Η Μεγάλη Στοά Ελευθεροτεκτόνων Ανδρών και Γυναικών Ελλάδος εγκαταστάθηκε επισήμως σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους τύπους.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2013, σε τελετή που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Grand Lodge of Freemasonry for Men and Women of Great Britain, πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες εργασίες, η επίσημη εγκατάσταση της Μεγάλης Στοάς Ελευθεροτεκτόνων Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδος (Μ∴Στ∴Ε∴Α∴Γ∴Ε∴), με την συμβολή της Μεγάλης Στοάς Ανδρών και Γυναικών της Βουλγαρίας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου όπως δημοσιεύθηκε στο tektonismosblogspot.com καθώς και αναμνηστικές φωτογραφίες:
“Στις 7 Δεκεμβρίου 2013, σε μια λαμπρή τελετή η Μεγάλη Στοά Ελευθεροτεκτόνων Ανδρών και Γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας προέβη στην ενσωμάτωση μιας σημαντικής σε αριθμό και αξιώσεις ομάδας τεκτόνων στον ελλαδικό χώρο. Η Μεγ. Διδάσκαλος της Μ.Βρετανίας Shirley Ellick βοηθούμενη από τους πρώην Μεγ∴ Διδασκάλους Nick  Ferrari  και Jeanne Heaslewood  με τους Μεγ. Αξιωματικούς ανέλαβαν να ενθρονίσουν τον Μεγ∴ Διδάσκαλο Παντελεήμονα Βούλη καθώς και το Συμβούλιο Αξιωματικών της Μεγ∴Στοάς των Ελευθεροτεκτόνων Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδος.

Αυτή τη σημαντική ημέρα ήλθαν να τιμήσουν  υψηλοί καλεσμένοι από την Μεγ∴Στοά Ελευθεροτεκτόνων Ανδρών και  Γυναικών της Βουλγαρίας, ο Μεγ∴Διδασκαλος Lubomir Petrov και η πρώην Μεγ∴ Διδάσκαλος Toska Ianeva με πολυμελή αντιπροσωπεία, και η Σεβ∴ Διδάσκαλος της Σεπτής Στοάς Slobodni Gradineli Νo 1 των Σκοπίων Karolina Stankova επικεφαλής αντιπροσωπείας. Η τελετή έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν στην Αθήνα. Χαιρετισμούς απέστειλε η νεοσύστατη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας (Grand Lodge Europeene) καθώς και άλλες δυνάμεις που υπάγονται στο Eastern Order.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ο Ιδρυτικός Μεγάλος Διδάσκαλος Σεβασμιότατος αδ∴ Παντελεήμων Βούλης, η Σεβασμιοτάτη Μεγ∴Διδ∴ της Μεγάλης Βρετανίας αδ∴ Shirley Ellick, ο Σεβασμιότατος Μ∴Δ∴ της Βουλγαρίας αδ∴ Lubomir Petrov και πλήθος Αξιωματικών των τριών Μεγάλων Στοών.”

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της Μεγ.Στοάς Ελευθεροτεκτόνων Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδος

Κ∴Τ∴, Β∴Μεγ∴Διδ∴

Εγκατάσταση Μ.Στοάς - 06

Εγκατάσταση Μ.Στοάς - 01

Ο Ιδρυτικός Μεγάλος Διδάσκαλος Σεβασμιότατος αδ. Παντελεήμων Βούλης με την Σεβασμιοτάτη Μεγ.Διδ. της Μεγάλης Βρετανίας αδ. Shirley Ellick.

Egatastasi M.Stoas_7_Nik_v2

Εγκατάσταση Μ.Στοάς - 02

Ο Ιδρυτικός Μεγάλος Διδάσκαλος Σεβασμιότατος αδ. Παντελεήμων Βούλης με τον Σεβασμιότατο Μ.Δ. της Βουλγαρίας αδ. Lubomir Petrov.

Egatastasi M.Stoas_2_Nik_v2

Εγκατάσταση Μ.Στοάς - 03

Ανταλλαγή δώρων μεταξύ Μεγ.Διδασκάλων.

Egatastasi M.Stoas_1_Nik_v2

Εγκατάσταση Μ.Στοάς - 04

Ο Ιδρυτικός Μεγάλος Διδάσκαλος Σεβασμιότατος αδ. Παντελεήμων Βούλης με την Πρών Σεβασμιοτάτη Μεγ.Διδ. της Μεγάλης Βρετανίας αδ. Jeanne Heaslewood.